Kukkakaaliburger
Vegaani
Kasvis
Gluteeniton
Laktoositon
Burgerit
Grillattavat
Itse valmistettu ciabattasämpylä tekee kukkakaaliburgerista vastustamattoman herkun. Vegaaninen kukkakaaliburger voidaan kypsentää uunissa, mutta toki kukkakaalin siivun voi lyödä myös grilliin. Valmista kylkeen Lähi-idän makuja sisältävät oliivirelish sekä tabbouleh ja vegaanin vaihtoehtokin on täyttävä ateriakokonaisuus.
Annoksia: 4
Aika: 2 h + 19 h ciabattan nostatus
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl vettä
- ripaus kuivahiivaa
- 1 tl kuivahiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 pientä kukkakaalia
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1tl juustokuminaa
- ½ tl kurkumaa
- Ylijääneet kukkakaalit
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- 1 dl couscousia
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 2 kevätsipulia
- ½ kurkku
- 150 g kirsikkatomaatteja
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- suolaa
- mustapippuria
- ½ pieni punasipuli
- 2 dl kalamataoliiveja
- 4 oksaa lehtipersiljaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 tomaattia
- 3 salaatinlehteä
- Auran Sriracha burgerkastiketta
Valmistusohje
- Valmista leivät ohjeen mukaan tai käytä 6 valmista ciabatta-sämpylää.
- Sekoita ciabatta-leivän juuren aineet (vehnäjauho, vesi ja ripaus kuivahiivaa) ja anna levätä huoneenlämmössä noin 15 tuntia.
- Sekoita taikinan ainekset juureen ja vaivaa 10 minuuttia.
- Nostata peitettynä lämpimässä paikassa 2 tuntia.
- Painele taikina alas puolessa välissä nostatusta.
- Muotoile kohotetusta taikinasta öljytyin käsin öljytyllä alustalla 6 sämpylää ja anna nousta peitettynä toiset 1–2 tuntia, niin että sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
- Pirskottele päälle vettä ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
- Leikkaa kukkakaaleista lehdet ja osa kannasta pois.
- Leikkaa kukkakaaleista kolme pihviä keskeltä kukkakaalia, niin että jäljellä oleva kanta pitää pihvejä kasassa.
- Säästä loput kukkakaalit tabboulehiin.
- Mausta pihvit suolalla sekä mustapippurilla ja paista öljytyssä pannussa tai grillissä kullanruskeiksi.
- Sekoita oliiviöljy, raastettu inkivääri, juustokumina sekä kurkuma ja voitele kukkakaalipihvit seoksella.
- Paista pihvit kypsiksi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Pilko ylijääneet kukkakaalit hieman riisiä isoimmiksi paloiksi monitoimikoneen kutterilla tai veitsellä.
- Sekoita kukkakaaleihin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja mausta suolalla.
- Lämmitä mikrossa kannella tai kelmulla peitettynä 3 minuuttia.
- Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita jäähtyneet couscous ja kukkakaali.
- Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja valkosipuli, viipaloitu kevätsipuli ja pieneksi pilkotut kurkku ja kirsikkatomaatit.
- Mausta raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla sekä suolalla ja mustapippurilla.
- Hienonna punasipuli, kalamataoliivit ja lehtipersilja.
- Sekoita ja lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja sitruunan mehu sekä kuori.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda puolitettujen ciabatta-sämpylöiden leikkauspinnat pannulla tai grillissä.
- Paista samalla tuhdit viipaleet tomaattia.
- Nosta pohjalle paistettu kukkakaali, salaattia, paahdettua tomaattia, oliivirelishiä ja Auran Sriracha burgerkastikkeella voideltu ciabatta-sämpylän kansi.
- Tarjoile vegaaninen kukkakaaliburger tabboullehin kanssa.