kolme kastiketta jouluun

Kolme kastiketta jouluun

Kasvis

Gluteeniton

Juhlapöytään

Kastikkeet

Majoneesi taittuu moneen – testaa kolme helppoa ja herkullista kastiketta!

Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.

Annoksia: 8

Aika: 15 min per kastike

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 2 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/2 dl Auran dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ pnt ruohosipulia
  • ½ pnt tilliä
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa
  • 1 rkl etikkapunajuurilientä

Valmistusohje

  • Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.
  • Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.
  • Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.