Kolme kastiketta jouluun
Kasvis
Gluteeniton
Juhlapöytään
Kastikkeet
Majoneesi taittuu moneen – testaa kolme helppoa ja herkullista kastiketta!
Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.
Annoksia: 8
Aika: 15 min per kastike
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1/2 dl hunajaa
- 1/2 dl Auran dijon-sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ pnt ruohosipulia
- ½ pnt tilliä
- 1 dl kermaviiliä
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl kermaa
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- suolaa
- 1 rkl etikkapunajuurilientä
Valmistusohje
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.
- Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.
- Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.