Kesärullat tofulla ja kasviksilla

Kesärullat tofulla ja kasviksilla

Vegaani

Kasvis

Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

Annoksia: 6

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 250 g maustamatonta tofua
  • ½ tl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ rkl srirachaa
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • punakaalia
  • retiisiä
  • kevätsipulia
  • minttua
  • korianteria
  • basilikaa
  • ituja
  • rouhittuja maapähkinöitä
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 12 kesäkääryleisiin tarkoitettua riisipaperia
  • 100 g kypsiä ohuita riisinuudeleita
  • Auran Vegaani Chilimajoneesia

Valmistusohje

  • Viipaloi tofu vajaan sentin viipaleiksi.
  • Aseta viipaleet kahden talouspaperin väliin ja aseta päälle paino. Anna nesteiden imeytyä 10–15 minuuttia.
  • Sekoita oliiviöljy, soija ja sriracha ja sekoita tofusiivut varoen marinadiin.
  • Nostele tofusiivut uunipellille ja paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Säästä ylijäänyt marinadi. Käännä tofuviipaleet, kaada siivujen päälle loppu marinadi ja paista vielä 10 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja leikkaa noin 1 cm suikaleiksi.
  • Suikaloi ja viipaloi haluamiasi kasviksia.
  • Liota riisipaperit yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, kunnes arkki pehmenee.
  • Nosta pehmennyt arkki pois vedestä ja annostele sen keskelle kasviksia, yrttejä, pähkinöitä tai seesaminsiemeniä sekä paistettua tofua ja riisinuudeleita.
  • Aloita käärimään riisipaperi hieman rullalle täytteiden kanssa, taita sitten riisipaperin reunat sisään ja kääri loppuun.
  • Tarjoile kesärullat Auran Vegaani Chilimajoneesin kanssa.