Kesärullat tofulla ja kasviksilla
Vegaani
Kasvis
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Annoksia: 6
Aika: 1 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 250 g maustamatonta tofua
- ½ tl oliiviöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ rkl srirachaa
- porkkanaa
- kurkkua
- punakaalia
- retiisiä
- kevätsipulia
- minttua
- korianteria
- basilikaa
- ituja
- rouhittuja maapähkinöitä
- paahdettuja seesaminsiemeniä
- 12 kesäkääryleisiin tarkoitettua riisipaperia
- 100 g kypsiä ohuita riisinuudeleita
- Auran Vegaani Chilimajoneesia
Valmistusohje
- Viipaloi tofu vajaan sentin viipaleiksi.
- Aseta viipaleet kahden talouspaperin väliin ja aseta päälle paino. Anna nesteiden imeytyä 10–15 minuuttia.
- Sekoita oliiviöljy, soija ja sriracha ja sekoita tofusiivut varoen marinadiin.
- Nostele tofusiivut uunipellille ja paista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Säästä ylijäänyt marinadi. Käännä tofuviipaleet, kaada siivujen päälle loppu marinadi ja paista vielä 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja leikkaa noin 1 cm suikaleiksi.
- Suikaloi ja viipaloi haluamiasi kasviksia.
- Liota riisipaperit yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, kunnes arkki pehmenee.
- Nosta pehmennyt arkki pois vedestä ja annostele sen keskelle kasviksia, yrttejä, pähkinöitä tai seesaminsiemeniä sekä paistettua tofua ja riisinuudeleita.
- Aloita käärimään riisipaperi hieman rullalle täytteiden kanssa, taita sitten riisipaperin reunat sisään ja kääri loppuun.
- Tarjoile kesärullat Auran Vegaani Chilimajoneesin kanssa.