Grillattua mustekalaa, kiinankaalislaw’ta ja guacamolea

Liha

Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

Grillattavat

Juhlapöytään

Esikypsennettynä mustekala syntyy grillissä käden käänteessä! Nopea sitruunamarinointi ja kylkeen kiinankaalislaw’ta ja Auran Chili-Vuusto-kastikkeella maustettua guacamolea.

Annoksia: 4

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 400 g esikypsennettyä mustekalaa
  • 2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 grillatun sitruunan mehu
  • suolaa
  • varrastikkuja
  • ½ limetin mehu
  • 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
  • 3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ripaukset suolaa ja sokeria
  • ½ kiinankaali (n. 300 g)
  • 8 retiisiä
  • ripaus sokeria ja suolaa
  • 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
  • 2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
  • 1 dl kesäsipulinvarsia
  • 2 avokadoa
  • 2 rkl Auran Chili-Vuusto tex mex -kastiketta
  • 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
  • 3 rkl tuoretta korianteria
  • ripaukset suolaa ja sokeria

Valmistusohje

  • Puolita sitruuna ja grillaa leikkuupinnat kullan ruskeiksi.
  • Purista mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
  • Kääntele mustekalat seoksessa ja pujota ne varrastikkuihin. Jätä maustumaan.
  • Grillaa mustekalat napakalla lämmöllä juuri ennen tarjoilua.
  • Tarjoa mustekala kastikkeen ja kiinankaalislawn sekä guacamolen kera.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  • Suikaloi kiinankaali ja viipaloi retiisit.
  • Laita ne kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa ja sokeri.
  • Puristele kevyesti ja jätä maustumaan noin 15 minuutiksi.
  • Valuta pohjalle syntynyt neste pois ja lisää etikka, öljy ja tarvittaessa lisää suolaa ja sokeria. Tarkista maku.
  • Halkaise avokadot ja poista kivet.
  • Grillaa pintoihin hyvä väri.
  • Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla.
  • Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja tarkista maku.