Grillattua mustekalaa, kiinankaalislaw’ta ja guacamolea
Liha
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Grillattavat
Juhlapöytään
Esikypsennettynä mustekala syntyy grillissä käden käänteessä! Nopea sitruunamarinointi ja kylkeen kiinankaalislaw’ta ja Auran Chili-Vuusto-kastikkeella maustettua guacamolea.
Annoksia: 4
Aika: 1 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 400 g esikypsennettyä mustekalaa
- 2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
- 1 grillatun sitruunan mehu
- suolaa
- varrastikkuja
- ½ limetin mehu
- 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
- 3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
- 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
- 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- ripaukset suolaa ja sokeria
- ½ kiinankaali (n. 300 g)
- 8 retiisiä
- ripaus sokeria ja suolaa
- 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
- 2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
- 1 dl kesäsipulinvarsia
- 2 avokadoa
- 2 rkl Auran Chili-Vuusto tex mex -kastiketta
- 1 rkl Omenasiiderietikkaa (Hunaja&Inkivääri)
- 3 rkl tuoretta korianteria
- ripaukset suolaa ja sokeria
Valmistusohje
- Puolita sitruuna ja grillaa leikkuupinnat kullan ruskeiksi.
- Purista mehu kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola.
- Kääntele mustekalat seoksessa ja pujota ne varrastikkuihin. Jätä maustumaan.
- Grillaa mustekalat napakalla lämmöllä juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa mustekala kastikkeen ja kiinankaalislawn sekä guacamolen kera.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Suikaloi kiinankaali ja viipaloi retiisit.
- Laita ne kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa ja sokeri.
- Puristele kevyesti ja jätä maustumaan noin 15 minuutiksi.
- Valuta pohjalle syntynyt neste pois ja lisää etikka, öljy ja tarvittaessa lisää suolaa ja sokeria. Tarkista maku.
- Halkaise avokadot ja poista kivet.
- Grillaa pintoihin hyvä väri.
- Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla.
- Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja tarkista maku.