Gourmet burger

Gourmet Burger

Liha

Burgerit

Juhlapöytään

Kun haluat hemmotella itseäsi ja lyödä burgerihommat täysin yli, kannattaa varustautua tryffelillä ja luuytimellä. Gourmet Burger vaatii hivenen kestävyyttä sekä hermojen että lompakon osalta, mutta lopussa viitseliäisyys palkitaan ruhtinaallisesti. Luultavasti paras burger, jonka tulet ikinä syömään.

Annoksia: 4

Aika: 1 h 30 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl jauhoja
  • 2 l vettä
  • 1 dl ruokasoodaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vettä
  • 4 sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 isoa kiekkoa luuydintä sisältävää luuta
  • 400 g jauhettua naudan etuselkää (kokeile dry age-lihaa, jos mahdollista)
  • 2 tl tryffeliöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 300 g comté-juustoa
  • 1 dl Auran Ranch burgerkastiketta
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • 1 musta tryffeli ohuina siivuina

Valmistusohje

  • Lämmitä maito ja voi kattilassa reiluun 40 asteeseen.
  • Sekoita hiiva ja sokeri nesteeseen yleiskoneen kulhossa.
  • Lisää suola ja 3 dl jauhoja.
  • Vaivaa yleiskoneella 3 minuuttia.
  • Lisää loput jauhot vähitellen, kunnes taikinasta tulee pehmeä.
  • Vaivaa vielä 10 minuuttia. Kaikkia jauhoja ei ole pakko käyttää, jos taikina muotoutuu jo ennen kaikkien jauhojen lisäämistä
  • Nostata taikinaa noin tunti lämpimässä paikassa tai kunnes taikinan koko on tuplaantunut.
  • Jaa taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi ja litistä.
  • Keitä taikinapalloja kiehuvassa vesi-ruokasoodaseoksessa 2 minuuttia kerran kääntäen.
  • Nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille reikäkauhalla, voitele kananmuna-vesiseoksella ja leikkaa sämpylän pintaan risti.
  • Paista noin 20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.
  • Viipaloi sipulit ohuiksi suikaleiksi ja karamellisoi keskilämpöisellä pannulla 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja muuttuneet kauniin ruskeiksi.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Pyydä lihamestariasi leikkaamaan ydinluusta valmiiksi neljä paksua kiekkoa.
  • Kierrä veistä luuytimen ympärillä luun sisällä niin että ydin irtoaa ja on työnnettävissä ulos luusta.
  • Paista luuytimen paloja kuumassa pannussa, kunnes ne muuttuvat kauttaaltaan läpikuultaviksi, noin 2–4 minuuttia per puoli.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita jauhettuun naudan etuselkään tryffeliöljyä.
  • Muotoile lihasta neljä pihviä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista täydellinen hampurilaispihvi kuumassa grillissä mediumiksi eli noin 3–5 minuuttia per puoli.
  • Nosta pihvien kääntämisen jälkeen päälle siivut comté-juustoa.
  • Sekoita Auran Original burgerkastike ja tryffeliöljy.
  • Paahda kypsät ja puolitetut pretzel-sämpylät pannussa tai uunissa leikkauspinnoiltaan.
  • Kokoa gourmet burger: voitele sämpylät tryffelimajoneesilla ja nosta pohjalle ensin karamellisoitua sipulia, sitten pihvi ja juusto, pihville luuydintä, tryffelilastuja ja päälle kansi.