Flanksteak burger

Flank Steak Burger goes Asia

Liha

Laktoositon

Maidoton

Burgerit

Flank steakia pehmeän bao-sämpylän välissä. Aasialaiset bao-sämpylät ovat yleensä taitettuja taskuja, mutta burgereita varten ne voi valmistaa myös perinteisen sämpylän muotoisina. Sämpylät höyrytetään joko höyrytyskoreissa tai höyryuunissa pehmeän koostumuksen säilyttämiseksi. Herkullisen sämpylän väliin ei tarvita kuin muutama hyvä täyte, tässä tapauksessa marinoitua flank steak, tulinen ja raikas kurkkusalaatti sekä Auran Sriracha burgerkastiketta.

Annoksia: 4

Aika: 1 h 30 min + 12 h lihan marinointi

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 700 g flank steak
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ dl soijaa
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • ½ tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl lämmintä vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja (käytä aasialaisia hienoja vehnäjauhoja, jos mahdollista)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 ½ tl soijaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 3 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • Auran Sriracha burgerkastiketta

Valmistusohje

  • Marinoi ensin flank steak. Hienonna inkivääri sekä valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainesosat.
  • Laita flank steak minigrip-pussiin ja kaada päälle marinadi.
  • Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  • Sekoita kuivahiiva sekä sokeri ja kaada päälle noin 40-asteinen vesi. Anna seistä viisi minuuttia.
  • Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yleiskoneen kulhossa.
  • Laita taikinakoukulla varustettu yleiskone päälle ja lisää öljy ja hiivaseos hiljalleen.
  • Vaivaa taikinaa 3–4 minuuttia ja nostata lämpimässä paikassa peitettynä noin tunti.
  • Pyöritä taikinasta kuusi sämpylää, nosta leivinpaperille ja anna kohota vielä 15 minuuttia.
  • Höyrytä sämpylät kiinalaisissa höyrytyskoreissa kiehuvaa vettä sisältävän paistinpannun tai kattilan päällä 12–15 minuuttia, kunnes sämpylät kohoavat ja kuulostavat ontoilta pohjaan koputtaessa.
  • Voit myös kypsentää sämpylät höyrykattilassa. Aseta kattilan höyrytysosan pohjalle leivinpaperi ja sämpylät sen päälle, etteivät ne tartu kiinni pohjaan.
  • Murskaa kokonainen kurkku esimerkiksi kaulimella tai muusinuijalla litteäksi ja pilko paloiksi.
  • Sekoita suola, sokeri, seesamiöljy, soija, riisiviinietikka, öljy, sriracha, chilirouhe ja raastettu valkosipulin kynsi.
  • Sekoita kastike kurkkuihin ja lisää joukkoon seesaminsiemenet.
  • Poista flank steak marinadista ja pyyhi pois ylimääräiset marinadit.
  • Kypsennä grillissä haluttuun sisälämpötilaan, paistaen molemmin puolin noin 6–8 minuuttia, jos tavoitteena medium-kypsyys.
  • Anna levätä 10 minuuttia ja viipaloi ohueksi.
  • Kokoa flank steak-burger: laita kypsennetyn bao-sämpylän väliin ensin Auran Sriracha burgerkastiketta, sitten flank steak siivuja, tomaattiviipaleita, kurkkusalaattia ja päälle viipaloitua kevätsipulia.