Falafel-pita paahdetulla munakoisolla
Kasvis
Juhlapöytään
Ruokaisuutta falafel-pitan kanssa saadaan couscous-salaatista, raikkautta kirsikkatomaateista sekä granaattiomenasta ja täyteläisyyttä fetajuustosta ja Auran vegaanisesta kurkkumajoneesista. Kokeile kylkeen vielä uunissa paahdettuja munakoisoja tahini-kastikkeella ja täydellinen Lähi-itä-vaikutteinen ateria on valmis.
Annoksia: 4
Aika: 1 h 15 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 munakoisoa
- merisuolaa
- öljyä
- ½ dl tahinia
- ½ dl vettä
- suolaa
- tilkka sitruunamehua
- 150 g couscousta
- ¼ kurkku
- ½ punasipuli
- suolaa
- ½ sitruunan mehu
- ½ nippu lehtipersiljaa
- 16 kpl valmiita falafel-pyöryköitä
- 8 kirsikkatomaattia
- 4 pitaleipää
- 4 rkl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia
- 4 rkl granaattiomenan siemeniä
- 100 g fetajuustoa
- 2–3 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
- Halkaise munakoisot ja leikkaa munakoison leikkuupintaan ristiviillot.
- Suolaa munakoisot ja anna levätä vähintään 20 minuuttia niin, että munakoisoista irtoaa ylimääräinen kitkerä neste.
- Kuivaa ja öljyä munakoison puolikkaat ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 min.
- Vispaa sekaisin tahini ja vesi.
- Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
- Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
- Poista kurkusta siemenet ja kuutioi.
- Kuori punasipuli ja kuutioi.
- Sekoita kasvikset couscoukseen ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
- Kypsennä falafel-pyörykät pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puolita kirsikkatomaatit ja lämmitä pitaleivät.
- Täytä pitat Auran Vegaani Kurkkumajoneesilla, couscous-salaatilla, falafel-pyöryköillä ja kirsikkatomaateilla.
- Tarjoile munakoisot tahini-kastikkeen kanssa.
- Viimeistele sekä pitat että munakoisot granaattiomenan siemenillä, murennetulla fetajuustolla ja lehtipersiljalla.