Falafel-pita paahdetulla munakoisolla

Kasvis

Juhlapöytään

Ruokaisuutta falafel-pitan kanssa saadaan couscous-salaatista, raikkautta kirsikkatomaateista sekä granaattiomenasta ja täyteläisyyttä fetajuustosta ja Auran vegaanisesta kurkkumajoneesista. Kokeile kylkeen vielä uunissa paahdettuja munakoisoja tahini-kastikkeella ja täydellinen Lähi-itä-vaikutteinen ateria on valmis.

Annoksia: 4

Aika: 1 h 15 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • merisuolaa
  • öljyä
  • ½ dl tahinia
  • ½ dl vettä
  • suolaa
  • tilkka sitruunamehua
  • 150 g couscousta
  • ¼ kurkku
  • ½ punasipuli
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ nippu lehtipersiljaa
  • 16 kpl valmiita falafel-pyöryköitä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 4 pitaleipää
  • 4 rkl Auran Vegaani Kurkkumajoneesia
  • 4 rkl granaattiomenan siemeniä
  • 100 g fetajuustoa
  • 2–3 oksaa lehtipersiljaa

Valmistusohje

  • Halkaise munakoisot ja leikkaa munakoison leikkuupintaan ristiviillot.
  • Suolaa munakoisot ja anna levätä vähintään 20 minuuttia niin, että munakoisoista irtoaa ylimääräinen kitkerä neste.
  • Kuivaa ja öljyä munakoison puolikkaat ja paista 200-asteisessa uunissa 30–40 min.
  • Vispaa sekaisin tahini ja vesi.
  • Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  • Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Poista kurkusta siemenet ja kuutioi.
  • Kuori punasipuli ja kuutioi.
  • Sekoita kasvikset couscoukseen ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
  • Kypsennä falafel-pyörykät pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja lämmitä pitaleivät.
  • Täytä pitat Auran Vegaani Kurkkumajoneesilla, couscous-salaatilla, falafel-pyöryköillä ja kirsikkatomaateilla.
  • Tarjoile munakoisot tahini-kastikkeen kanssa.
  • Viimeistele sekä pitat että munakoisot granaattiomenan siemenillä, murennetulla fetajuustolla ja lehtipersiljalla.