Dijonilla ja vaahterasiirapilla glaseerattu possunkylki
Liha
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Juhlapöytään
Tämä kepeä ja raikas salaatti tuo vaihtelua juhlapöytään! Joulu maistuu salaatissa karamellisoitujen pekaanipähkinöiden sekä sinihomejuuston kautta. Koko komeuden kruunaa Auran Dijon sinapista valmistettu, herkullinen dijon-vinegretti.
Annoksia: 4−6
Aika: 2,5 h + 12−24 h maustuminen
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 kg nahatonta possunkylkeä
- suolaa
- sokeria
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl Auran Dijon sinappia
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 2 tl hienonnettua rosmariinia
Valmistusohje
- Levitä possunkyljelle kevyt kerros suolaa ja sokeria valmistusta edeltävänä iltana. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Sekoita vaahterasiirappi, dijon-sinappi, omenaviinietikka ja rosmariini keskenään. Pyyhi possunkyljen pinnalta imeytymätön suola ja sokeri pois ennen uuniin laittoa. Paista possunkylkeä ensin tunti 200-asteisessa uunissa, sitten 30 minuuttia 150 asteessa ja valele sitten dijon-vaahterasiirappiglaseeraus pintaan.
- Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia tai kunnes kyljen pinta on kauniin ruskea ja liha pehmeää. Voit valella kylkeä loppukypsennyksen aikana glaseerauskastikkeella vielä varttia ennen valmistumista. Viipaloi kypsä possunkylki syiden vastaisesti ja tarjoile.