Currywurst

Liha

Laktoositon

Maidoton

Grillattavat

Nopeat herkut

Currywurst saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta kun sen makuun pääsee, iskee himo tasaisin väliajoin. Berliiniläinen katuruokaklassikko on helppo valmistaa kotonakin, sillä saksalaistyylisiä possumakkaroita saa jo kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista. Auran ketsupin sekaan curryjauhetta ja muita mausteita, reilu läjä makkaraa ja ranskalaisia, ja ei muuta kuin ääntä kohti.

Annoksia: 4

Aika: 20 min

Ainekset

  • 1 dl Auran Ketchup
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 4 saksalaista possumakkaraa (esim. bratwurst)
  • 4 annosta ranskalaisia perunoita
  • 1 kevätsipuli

Valmistusohje

  • Sekoita ketsuppi ja mausteet.
  • Leikkaa makkaroihin viillot ja paista joko pannulla tai grillissä.
  • Kypsennä ranskalaiset ohjeen mukaan.
  • Tarjoile paloitellut makkarat curryketsupin ja ranskalaisten kanssa.
  • Koristele currywurst curryjauheella ja viipaloidulla kevätsipulilla.