Bataattiburger

Bataattiburger

Kasvis

Burgerit

Hifistele paremmilla raaka-aineilla tai valitse oikopolku – Bataattiburger on helppo valmistaa joko perusraaka-aineista eli normisipulista, tavallisesta salaatista ja aurajuustosta tai sitten homman voi lyödä hieman yli astetta paremmilla raaka-aineilla. Bataatin hinta ei enää nykyään päätä huimaa, mutta sille täydelliset makuparit löytyvät laadukkaista sinihomejuustoista, pekaanipähkinöistä sekä mikroyrteistä.

Annoksia: 4

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ dl muscovadosokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 iso bataatti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 4 valmista briossisämpylää
  • 150 g laadukasta sinihomejuustoa
  • Auran Vegaani Chilimajoneesi
  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • versosalaattia

Valmistusohje

  • Kuori ja viipaloi punasipuli.
  • Sekoita sherryviinietikka, muscovadosokeri ja vesi niin että sokeri sulaa.
  • Sekoita joukkoon punasipuli ja anna marinoitua vähintään tunti.
  • Leikkaa bataatista neljä paksua viipaletta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  • Paista hyvässä oliiviöljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi, kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 6–8 minuuttia per puoli.
  • Paahda puolitettujen briossisämpylöiden leikkauspinta ja voitele ne Auran majoneesilla.
  • Kokoa bataattiburger nostamalla pohjalle bataatinsiivu, siivu laadukasta sinihomejuustoa, marinoitua punasipulia, rouhittuja pekaanipähkinöitä ja versosalaattia.