Bataattiburger
Kasvis
Burgerit
Hifistele paremmilla raaka-aineilla tai valitse oikopolku – Bataattiburger on helppo valmistaa joko perusraaka-aineista eli normisipulista, tavallisesta salaatista ja aurajuustosta tai sitten homman voi lyödä hieman yli astetta paremmilla raaka-aineilla. Bataatin hinta ei enää nykyään päätä huimaa, mutta sille täydelliset makuparit löytyvät laadukkaista sinihomejuustoista, pekaanipähkinöistä sekä mikroyrteistä.
Annoksia: 4
Aika: 1 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 punasipuli
- 2 rkl sherryviinietikkaa
- ½ dl muscovadosokeria
- 1 dl vettä
- 1 iso bataatti
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 4 valmista briossisämpylää
- 150 g laadukasta sinihomejuustoa
- Auran Vegaani Chilimajoneesi
- 50 g pekaanipähkinöitä
- versosalaattia
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Sekoita sherryviinietikka, muscovadosokeri ja vesi niin että sokeri sulaa.
- Sekoita joukkoon punasipuli ja anna marinoitua vähintään tunti.
- Leikkaa bataatista neljä paksua viipaletta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Paista hyvässä oliiviöljyssä keskilämmöllä kullanruskeiksi, kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 6–8 minuuttia per puoli.
- Paahda puolitettujen briossisämpylöiden leikkauspinta ja voitele ne Auran majoneesilla.
- Kokoa bataattiburger nostamalla pohjalle bataatinsiivu, siivu laadukasta sinihomejuustoa, marinoitua punasipulia, rouhittuja pekaanipähkinöitä ja versosalaattia.