Näin teet täydellisen burgerin
Sämpylä, pihvi, juusto – jokainen osa hampurilaista merkitsee. Täydellisen burgerin arkkitehtuuri vaatii tarkkuutta kuin Empire State Buildingin rakentaminen konsanaan.
PIHVI
Pihvin on hyvä olla 20 prosenttia rasvaa ja 80 prosenttia lihaa jauhettuna, sillä todella maukas burger vaatii tarpeeksi rasvaa. Pihvin paksuus kannattaa katsoa johonkin litistetyn pikaruokapihvin ja paksun fileen puoleen väliin, niin että se säilyttää mehukkuutensa, mutta ei valuta sämpylää täysin veltoksi lihasnesteistä.
Pihviä paistaessa muistettavaa:
- Pihvi pienenee paistaessa, joten tee siitä halkaisijaltaan sämpylää isompi.
- Paina keskelle kuoppa, ettei pihvistä tule palloa. Kun lihasnesteet alkavat nousta kuoppaan, on aika kääntää.
- Öljyä pihviä hiukan, jotta se alkaa paistua heti.
- Suolaa pihvit juuri ennen paistamista, ettei suola vedä nesteitä pois pihvistä.
JUUSTO
Voit valita toki mitä erikoisimpia juustoja, mutta prosessoitu amerikkalainen sulaa pihvin päälle todella kauniisti ja sen mieto maku ei peitä pihvin makua.
SÄMPYLÄ
Ei kannata käyttää erikoissämpylöitä, briosseja tai pretzeleitä, jos haluat todella korostaa pihvin makua. Mauton seesamsämpylä tai perunasämpylä toimii täydellisenä alustana hyvälle hampurilaispihville.
SALAATTI
Salaatin tarkoitus on tuoda rapeutta ja jäävuorisalaatti on salaateista rapsakoin. Ei siis kannata kikkailla liikaa erilaisten salaattivaihtoehtojen kanssa.
SIPULI
Jos vihaat sipulia sydämmesi kyllyydestä voit toki jättää sen pois, mutta täydellinen hampurilainen hyötyy sipulin tuomasta suutuntumasta. Sitä kannattaakin levittää ohuita siivuja tasaisesti koko burgerille.
KASTIKE
Special sauce eli niin sanottu talon kastike kokoaa koko hampurilaisen makumaailman nippuun. Täydellinen sekoitus suolaista, makeaa, tulista ja rasvaista on se mitä haetaan.
Mitä burger ei tarvitse
Vetinen tomaatti näyttää toki hyvältä, mutta lähinnä laimentaa hampurilaisen makua. Myös sinappi kannattaa jättää väliin, sillä se on liian vahvaa ja peittää muita makuja.
Lue alkuperäinen artikkeli täältä.