
Deluxe DIY Burger
Liha
Burgerit
Juhlapöytään
Hifistele itsellesi superburger. Aikaa projektiin kuluu toki useampi tunti ja koska osa tekniikoista on modifioitu Heston Blumenthalin vinkeistä, saattavat ne vaatia hieman kokeneemman kokin, mutta lopputulos on täysin ylivoimainen. Projektin voi toki viedä vielä pidemmälle kypsentämällä pihvin Sous-vide menetelmällä. Voit myös rakentaa burgerin osittain valmiista aineista ja tehdä vain jonkin osan näiden reseptien pohjalta.
Annoksia: 4
Aika: 3 h + 10 min sämpylöiden nostatus ja burgerlihan valmistelu
Reseptivaiheet
Ainekset
- 375 g (vajaa 6 dl) vehnäjauhoja
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl kuivahiivaa
- 110 ml lämmintä täysmaitoa
- 4 kananmunaa
- 200 g pehmeää voita
Valmistusohje
- Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot, suola, sokeri ja hiiva.
- Lisää maito ja kananmunat.
- Sekoita hitaalla nopeudella 2 minuuttia ja sitten keskinopeudella 8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää, kiiltävää ja venyvää.
- Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista 4–5 minuuttia.
- Kaavi välillä taikina reunoilta takaisin kulhoon.
- Siirrä taikina puhtaaseen kulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 7 tunniksi tai yön yli.
- Nosta taikina jauhotetulle työtasolle ja taittele sitä muutaman kerran ilman poistamiseksi.
- Tee taikinasta kahdeksan palloa ja jätä nousemaan vielä 2–3 tunniksi.
- Lämmitä uuni 190 asteeseen ja paista 20–25, minuuttia kunnes sämpylään pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa.