
Villisikaburger
Liha
Burgerit
Mehevä villisikapihvi on täydellinen burgerin ydin. Jos sattumalta saat käsiisi villisian lihaa, syntyy siitä myös oivallinen burgeripihvi. Vaikka resepti vie tovin aikaa, se ei sisällä haastavaa kokkailua, vaan rentoa tekemistä vaikkapa viikonlopulle. Kun kylkeen nautiskelee pari laadukasta olutta, käy ruuanlaitto rentoutusharjoituksesta. Nauti villisikaburger mehevän perunasalaatin kera. Niin ja P.S. jos villisikaa ei satu löytymään, onnistuu burgeri myös naudasta!
Annoksia: 4
Aika: 1 h + 3 h sämpylöiden nostatus
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 ½ dl vettä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 ½ rkl voita
- 1 kananmuna
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
- Sekoita vesi, hunaja ja hiiva, anna seistä 5 minuuttia.
- Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot ja suola.
- Lisää veteen kananmuna ja sekoita.
- Laita yleiskone päälle ja lisää neste hiljalleen.
- Vaivaa taikinaa 8 minuuttia ja lisää sitten sula voi.
- Vaivaa vielä muutama minuutti ja anna taikinan nousta peitettynä tunti.
- Levitä taikina jauhotetulle alustalle, painele kuplat pois, vaivaa pari kertaa ja anna kohota peitettynä kulhossa vielä tunti.
- Muotoile kuusi sämpylää ja nostata vielä tunti peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele kananmunalla, koristele unikonsiemenillä ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.